Våren kom ovanligt tidigt till Sollerön det här året. Redan i februari stack en liten tussilago fram. Men det var ingen vanlig tussilago. Den hade prästkappa på sig. Vi fick en präst till i församlingen, Eva-Britt Löf. Alltid glad och vänlig när man träffar henne. Men vi hade ju redan en präst, vår Gösta. Inte kunde väl biskopen tycka att vi var så andligt försummade så vi skulle behöva två präster. Nej då! Men det var Mora, där det rådde prästbrist, och vem fick rycka in om inte Solleröprästen.
Att vi skulle få besök från Jämtland visste vi och i början av juli kom en busslast med Lit-bor till Sollerön. Från lördag till söndag varade besöket. Programmet var rikt och omväxlande som man brukar säga. Helgmålsbön i Gesunda bönhus, där Lits manskör medverkade. Senare på kvällen samkväm i Sollerö kommunalhus. På söndag högmässa i kyrkan och kyrkkaffe på hembygdsgården. Till församlingen överlämnades en gåva från Litborna. Ester Matz-Nilsson hade i terrakotta gjort en mycket vacker tavla. Motivet föreställer ett brudfölje från Sollerön. Som text står: »Sådan är brudegången i Sollerö kyrka«. Originalet är en dalmålning som finns på Lillhärdals hembygdsmuseum.
Önskemål om hyreshus har länge funnits på Sollerön. Men hur skulle det se ut och var skulle det ligga. Platsen kom att bli österut från kyrkan. På eftersommaren togs det första spadtaget. Hyreshusen består av småhus. Antalet lägenheter kommer att bli 32. Det blir alltid en massa kommentarer och diskussioner när någonting nytt börjar ta form. En del tycker att det blir fult och att det inte passar in i bygden. Andra sedan tycker att det blir trevliga hus och att platsen ligger lagom centralt. Var man än placerade dessa hyreshus och hur de än kom att se ut, skulle det aldrig kunna bli till allas belåtenhet. Fredagen den 17 nav. 1978 fick vi höra i riks- och lokalradion att på Sollerön finns landets första hyreshus som värms upp med jordvärme. Till de 32 lägenheterna är det åtta värmecentraler. 700 meter slang till varje värmecentral. Elkassetter har monterats in vid varje central som reserv vid toppbelastning.
Skulle inte jordvärmen räcka till är det bara att gå med i något roddarlag här på Sollerön. Där behöver nog ingen frysa. Visst har vi Jugen Jon I och Jugen Jon Il med vältränade roddare. Men, tänkte Soldkullorna, vi skall ha ett eget lag. Sagt och gjort. De beställde en båt som skall vara klar för sjösättning midsommaren 1979. Arne och Lars Håll är naturligtvis båtbyggarna. Men båten kostar pengar. Med anslag, lotteri, eget arbete m.m. tror sig kullorna klara det ekonomiska. En pristävlan angående båtens namn kommer även att anordnas. Vi håller tummarna för Soldkullorna och tror att de kan »ro« kyrkbåten i land.
Anna-Britta Svensson